Beoogd burgemeester Gebben: 'Misstap gaat niet meer gebeuren'

DRONTEN • Do 7 februari 2019 | 13:28 • Donderdag 7 februari 2019 | 13:28

"Het had nooit mogen gebeuren en ik neem daar zelf de verantwoordelijkheid voor." Daarmee reageert beoogd burgemeester Jean Paul Gebben op zijn gedwongen vertrek in 2016 uit Renkum. Hij was burgemeester van die gemeente. Tijdens een piketdienst ging de burgemeester stappen met zijn zoon en was hij onder invloed van alcohol. Gebben moest daardoor vertrekken. Woensdagavond werd bekend dat hij een nieuwe start mag maken als burgemeester van Dronten.

"Het gaat hier niet meer gebeuren, dat beloof ik." vervolgt Gebben. De gemeenteraad van Renkum had na deze uitglijder geen vertrouwen meer in de burgemeester. Door de ontstane ophef legde Gebben zijn ambt neer. "Ik ben daar zwaar voor gestraft. Nu een nieuwe start in Dronten en daar verheug ik me enorm op."

Tijdens de sollicitatieprocedure kwam het stapavondje en de ondergang van Gebben ter sprake. "Je kan het er niet, niet over hebben. Dit is iets wat je met elkaar deelt." De beoogd burgemeester voegt er aan toe dat er verder geen afspraken zijn gemaakt naar aanleiding van zijn misstap in Renkum. "Het is tijd om de blik weer vooruit te zetten, dat kan hier in Dronten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel