Mogelijke kopers met wethouder in gesprek over Oosterwold

ALMERE • Vr 8 februari 2019 | 8:52 • Vrijdag 8 februari 2019 | 8:52

Toekomstige bewoners van de Almeerse wijk Oosterwold gaan vrijdag in gesprek met wethouder Maaike Veeningen. Ze willen een overgangsregeling hebben voor de verhoging van de kavelprijs. Die steeg begin deze week per direct van 42 naar 74 euro per vierkante meter.

In Oosterwold kunnen mensen hun eigen grond kopen en daar zelf een huis op (laten) bouwen. De prijsstijging van de grond kwam onverwacht en viel niet in goede aarde. "We vinden dit een onbehoorlijke actie", zegt John Duynhouwer, één van de mensen die een kavel wilde kopen.

Het is niet zozeer de prijsstijging zelf, maar de grootte daarvan, zegt Duynhouwer. "Normaal wordt de prijs jaarlijks geïndexeerd, maar dan heb je het over twee, drie procent. Dit is bijna een verdubbeling. En de manier waarop dit achteloos in de nieuwsbrief wordt gecommuniceerd... dit is de druppel."

Het kopen van een kavel is natuurlijk de keuze van de mensen zelf, maar er liepen al onderhandelingen tussen verschillende kopers en de gemeente. "Dan mag je uitgaan van hun goede trouw. Dat is een wettelijk beginsel en daar mag je ze op aanspreken. En dat doen we dus ook."

Duynhouwer hoopt dat de wethouder openstaat voor het samen vinden van een oplossing voor de kopers van kavels in het gebied. "We gaan met open vizier in gesprek met de wethouder, maar wel vanuit de opzet om een overgangsregeling voor alle initiatiefnemers te krijgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel