Gemeente gaat niet tornen aan nieuwe grondprijs Oosterwold

ALMERE • Vr 8 februari 2019 | 15:26 • Vrijdag 8 februari 2019 | 15:26

De gemeente Almere gaat niks veranderen aan de verhoogde grondprijs in Oosterwold. Wie een huis wil bouwen in de nieuwe wijk en daar nog geen handtekening voor heeft gezet, moet de nieuwe prijs betalen. Dat zeggen enkele initiatiefnemers na een gesprek met wethouder Veeningen.

Zo'n tien toekomstige bewoners gingen vrijdagochtend met de wethouder in gesprek, nadat voor hen onverwacht de grondprijs werd verhoogd van 42 naar 74 euro per vierkante meter.

De initiatiefnemers hoopten dat ze in aanmerking komen voor de oude prijs. Volgens hen heeft de wethouder hen aangehoord, maar kon zij geen toezeggingen doen. “Het enige wat ze concreet zei was: voor iedereen een overgangsregeling, dat gaat 'm niet worden”, aldus John Duynhouwer.

Een andere klacht van de bewoners is de manier waarop ze te horen hebben gekregen over de verhoogde grondprijs. “Mensen zijn hier al een tijd mee bezig, hebben veel geïnvesteerd, er zijn beloftes gedaan, dus ik vind dat je niet op deze manier een boodschap kan brengen”, aldus Rominiek Schoonen.

Schoonen en Duynhouwer vinden het fijn dat de wethouder hen heeft aangehoord en begrijpen dat ze geen garanties kan geven. “Toch verwacht ze binnen twee weken meer duidelijkheid te geven”, aldus Duynhouwer. “ En ik hoop dat ze dat eerst naar ons zal doen en niet in een nieuwsbrief, zoals daarvoor. Wat niet in de haak is”.

Wethouder Veeningen weigert vragen van Omroep Flevoland te beantwoorden over het verhogen van de grondprijs. Ze laat het bij een schriftelijke verklaring via haar communicatie-adviseur: "Natuurlijk begrijpen wij dat het vervelend is dat grondprijzen stijgen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dat geen leuk nieuws is en een flinke tegenvaller kan zijn. Wethouder Veeningen heeft geluisterd naar de initiatiefnemers en hun zorgen gehoord. Vanzelfsprekend hebben alle reacties onze aandacht", luidt de verklaring uit het gemeentehuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel