Gestrand keert terug als tweedaags festival

ALMERE • Zo 10 februari 2019 | 14:04 • Zondag 10 februari 2019 | 14:04

Het Almeerse strandfestival Gestrand keert dit jaar terug als tweedaags festival. Het is voor het eerst dat Gestrand meerdere dagen wordt gehouden. Vorig jaar ging het festival niet door.

De vorige editie van het strandfestival was in 2017. Vorig jaar ging het festival niet door, omdat de organisatie even pas op de plaats wilde maken. In de loop der jaren kwamen steeds meer bezoekers naar Gestrand toe, waardoor de omvang van het festival veranderde en de organisatie te maken kreeg met strengere regels. Ze zeiden toen: "We hebben besloten dat we terug moeten naar de tekentafel. We gaan eens goed kijken naar de opzet van het festival, en wat dingen aanpassen."

Gestrand 2.0
Remon Popelier van de organisatie omschrijft de terugkeer van het festival als een 'Gestrand 2.0'. "We zijn elk jaar langzaam gegroeid, we groeiden mee met het publiek. Steeds als er meer bezoekers kwamen dan hebben we het festival wat opgeschaald. En nu zijn we er dus zelfs twee dagen." Het karakter van het festival blijft vergelijkbaar met eerdere edities.

Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een strandfeest met optredens en theater. In 2017 kwamen zo'n 5500 bezoekers naar de dag op het Almeerderstrand. Gestrand wordt dit jaar gehouden op 20 en 21 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Krekel

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Maar ik hoor dat het nu niet meer een gratis evenement is? Klopt dat?

  reageer
 • Bert

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Volgens mij staat daar iets over in de tekst.....

 • Gonny

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Kort gezegd: Veel herrie veel drugs veel afval dat iedereen laat liggen!

  reageer
 • Carolien

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Ben je er wel eens geweest dan? De troep wordt netjes opgeruimd. Kinderen krijgen zelfs een soort vergoeding als ze een vuilniszak inleveren (nee geen kinderarbeid dat vinden ze leuk). De volgende ochtend zijn er al weer vrijwilligers de restanten aan het opruimen . Misschien moet je eerst eens komen kijken voordat je gaat piepen.

 • Mark

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Feitelijk gezien heeft diegene wel gelijk, ongeacht in welke mate. Een grote groep mensen bij elkaar + drugs (dus daar valt ook alcohol onder) + harde muziek = troep = feitelijk correct.
  Of je moet zeuren over festivals op een plek waar regelmatig festivals zijn is een ander punt.

  In elk geval leuk voor de mensen die er van houden!

 • Zo he

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  En dat weet je nu al? Zand festival liet meer puin achter dan deze club mensen in 2017. Misschien even wachten met oordelen.....

 • Faerie

    Zo 10 februari Zondag 10 februari

  Nice!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert