Gestrand keert terug als tweedaags festival

ALMERE • Zo 10 februari 2019 | 14:04 • Zondag 10 februari 2019 | 14:04

Het Almeerse strandfestival Gestrand keert dit jaar terug als tweedaags festival. Het is voor het eerst dat Gestrand meerdere dagen wordt gehouden. Vorig jaar ging het festival niet door.

De vorige editie van het strandfestival was in 2017. Vorig jaar ging het festival niet door, omdat de organisatie even pas op de plaats wilde maken. In de loop der jaren kwamen steeds meer bezoekers naar Gestrand toe, waardoor de omvang van het festival veranderde en de organisatie te maken kreeg met strengere regels. Ze zeiden toen: "We hebben besloten dat we terug moeten naar de tekentafel. We gaan eens goed kijken naar de opzet van het festival, en wat dingen aanpassen."

Gestrand 2.0
Remon Popelier van de organisatie omschrijft de terugkeer van het festival als een 'Gestrand 2.0'. "We zijn elk jaar langzaam gegroeid, we groeiden mee met het publiek. Steeds als er meer bezoekers kwamen dan hebben we het festival wat opgeschaald. En nu zijn we er dus zelfs twee dagen." Het karakter van het festival blijft vergelijkbaar met eerdere edities.

Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een strandfeest met optredens en theater. In 2017 kwamen zo'n 5500 bezoekers naar de dag op het Almeerderstrand. Gestrand wordt dit jaar gehouden op 20 en 21 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel