Kippenren markeert start officiële bouw Floriade

ALMERE • Ma 11 februari 2019 | 18:05 • Maandag 11 februari 2019 | 18:05

Met de bouw van een kippenren start donderdag de officiële bouw van de Floriade en de Floriadewijk. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de gemeente Almere voor de organisatie van de Floriade in 2022.

De kippenren komt op het voormalige terrein van Camping Waterhout in de buurt van een Japanse Sierkers. De boom met roze bloempjes bloeit in het voorjaar en stond daar al. Volgens de gemeente is de boom vanwege de mooie bloei en vruchten van bijzondere waarde voor de Floriade.

Als openingshandeling bouwen de partners - gemeente Almere, vastgoedontwikkelaar Amvest en aannemer Dura Vermeer - een hek om de boom als bescherming. De kippen gaan rond de boom scharrelen en de bouwvakkers van eitjes voorzien. In ruil daarvoor moeten de bouwers de beesten te eten geven. Het is onduidelijk welke kippensoort er gaat scharrelen.

De planning is krap, maar alle partijen hebben er vertrouwen in dat het Floriadeterrein op tijd klaar is voor de Floriade van 2022. Het terrein wordt dit jaar klaargemaakt voor de bouw van 330 woningen. De eerste woningen moeten volgend jaar klaar zijn. Het streven is dat eind 2021 alle bouwactiviteiten voor de Floriade zijn afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel