Gemeente kijkt toch naar schrijnende gevallen Oosterwold

ALMERE • Ma 11 februari 2019 | 22:06 • Maandag 11 februari 2019 | 22:06

De gemeente Almere gaat toch kijken of toekomstig bewoners van de wijk Oosterwold onredelijk benadeeld zijn door de plotselinge verdubbeling van de grondprijs. Vorige week maandag verhoogde de gemeente de prijs van de bouwgrond van 42 naar 74 euro. Zo werd de grondprijs weer marktconform, aldus de gemeente. Die verandering was niet aangekondigd, maar ging per direct in. Een aantal gegadigden voor de kavels is hierdoor onverwacht tienduizenden euro's extra kwijt.

Bij Radar kondigde wethouder Maaike Veeningen aan dat er gekeken ging worden naar de schrijnende gevallen. Het gaat om initiatiefnemers die net te laat waren, of die door vertragingen - waar de gemeente zelf verantwoordelijk voor is - nog geen contract hadden kunnen afsluiten. Eerder gaf de gemeente Almere aan geen rekening te willen houden met deze grensgevallen. De wethouder spreekt nu van een 'analyse van de problemen' en een 'inventarisatie van alle gevallen'.

De houding en de actie van de gemeente Almere leverden de afgelopen tijd een storm aan kritiek op. De gedupeerde bewoners kwamen veelvuldig in de media. D66-wethouder Maaike Veeningen wilde bij Radar geen antwoord geven op de vraag of de gemeente onredelijk heeft gehandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel