Eis: celstraf voor diefstal 180 zonnepanelen

FLEVOLAND • Di 12 februari 2019 | 16:32 • Dinsdag 12 februari 2019 | 16:32

Het Openbaar Ministerie wil dat een 24-jarige Roemeen vijf maanden de cel in gaat voor de diefstal van 180 zonnepanelen van een zonnepark in Emmeloord.

De panelen komen van het park aan de Muntweg, waar er meer dan 43.000 liggen. De bewoner van een boerderij verderop zag in september rond half vier 's nachts een wit busje wegrijden. Toen hij het busje later weer zag, achtervolgde de bewoner het busje en hij belde onderweg de politie. Die kon de bestuurder tot stoppen dwingen.

Achterin het busje vonden ze de 180 panelen. De eigenaar van het zonnepark denkt dat ze op bestelling zijn gestolen. Het kostte vier van zijn medewerkers bijna een dag om ze weer terug te plaatsen. Het park is inmiddels afgeschermd met een hek.

Volgens het OM was de Roemeen alleen in Nederland om strafbare feiten te plegen. Hij verblijft nu tijdens de rechtszaak weer in Roemenië. Zijn advocaat wil vrijspraak omdat er volgens haar geen bewijs is dat de man bij de diefstal betrokken was. De uitspraak is eind deze maand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel