Booteigenaren met handen in het haar door verdwijnen Haddock

ALMERE • Di 19 februari 2019 | 6:32 • Dinsdag 19 februari 2019 | 6:32

De eigenaren van boten die nu nog liggen bij Jachthaven Haddock in Almere zeggen dat ze geen kant op kunnen met hun vaartuig. De haven verdwijnt om plaats te maken voor de Floriade. Alle ligplaatsovereenkomsten zijn daarom opgezegd; per 1 mei moeten de boten weg zijn. Op die dag wordt de grond overgedragen aan de gemeente.

Haveneigenaar Philippe van Thiel laat weten dat van ongeveer 350 bootbezitters de overeenkomst is opgezegd. De eigenaren hebben zich verenigd en schrijven de gemeenteraad dat ze vrezen 'tussen wal en schip te geraken.'

Waar laat je 350 boten?
Een plek vinden in andere havens is voor 350 boten niet te doen, zo zeggen ze. Die ruimte is er simpelweg niet. De andere havens in de stad zijn grotendeels vol en hebben lange wachtlijsten. De boten in de grachten van de stad leggen, is volgens de briefschrijvers ook geen optie. Ook hier speelt het grote aantal een rol, maar ze vrezen ook voor vandalisme.

Eén van de oplossingen die wordt aangedragen, is het tijdelijk uitbreiden van de al bestaande haven op de Noorderplassen West. Daar zouden de boten kunnen liggen terwijl Van Thiel werkt aan een nieuwe jachthaven. Hij zegt daarmee bezig te zijn. Ook hij heeft als locatie de Noorderplassen op het oog. Hoe snel de ligplaatsen daar te realiseren zijn, is niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel