Theatergroep speelt met #MeToo

LELYSTAD • Di 19 februari 2019 | 15:04 • Dinsdag 19 februari 2019 | 15:04

Een tv-presentator die ten onder gaat aan 'het makkelijke leven' wanneer hij te maken krijgt met de #MeToo-discussie. Daar gaat het nieuwe toneelstuk 'De Val' over van Theatergroep Droog uit Lelystad. De groep is op dit moment druk aan het repeteren.

In 'De Val' gaat het over de machtsverhoudingen in de televisiewereld. Regisseur Ans Koopman besteedt tijdens de repetities veel aandacht aan de 'ondertekst'. "Wat voor positie heb je daar? Wat probeer je daar? Als je speelt, gaat het niet alleen om de tekst kennen," zegt Koopman. "Je moet ook weten wat je daar probeert te zeggen en dus weten wat je ondertekst is."

De presentator gaat in het stuk de mist in en denkt daarmee weg te komen. "Maar er gebeurt van alles waardoor hij toch valt, vandaar de naam De Val," zegt regisseur Ans Koopman. Ze hoopt dat mensen die de voorstelling zien er ook iets van opsteken. "Ik hoop dat mensen als ze de zaal uitlopen, zichzelf afvragen: hoe zou ik dat doen? Dat ze uiteindelijk iets bewuster gaan leven."

Droog speelt vanaf 29 maart in Theater Posa in Lelystad en op 12 april in de Meerpaal in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel