Speciale uitzending over Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 20 februari 2019 | 11:38 • Woensdag 20 februari 2019 | 11:38

De laatste jaren is in Overijssel, Flevoland en Gelderland veel te doen om de plannen voor Lelystad Airport. Samen met RTV Oost en Omroep Gelderland heeft Omroep Flevoland een grote opiniepeiling in de drie provincies laten uitvoeren. Leiden de vermeende laagvliegende vliegtuigen, de verwachte geluidsoverlast tot steeds minder vertrouwen in de overheid?

De uitkomsten worden dinsdag 26 februari om 15.30 uur besproken met politici, actiegroepen en omwonenden in de speciale live-uitzending 'Lelystad Airport: de stemming'. In de opiniepeiling is bewoners gevraagd hoe ze denken over de komst van Lelystad Airport en de laagvliegroutes. Bij haar aantreden maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend er alles aan te doen om het vertrouwen weer terug te winnen. Ook hiernaar is uitgebreid onderzoek gedaan.

Lelystad Airport
De uitbreiding van Lelystad Airport tot vliegveld voor vakantievluchten zorgt voor veel maatschappelijke onrust. Wanneer in Flevoland een vliegveld voor internationaal vakantieverkeer wordt geopend, krijgen ook inwoners in Overijssel en Gelderland daar dagelijks mee te maken.

De uitbreiding is volgens tegenstanders onbegrijpelijk, nu klimaatverandering om maatregelen vraagt. Voorstanders wijzen op eerder gemaakte afspraken om vliegverkeer te spreiden, want 'we' vliegen steeds meer. Groot zijn ook de zorgen over de vliegroutes, met angst voor lawaai en uitstoot van schadelijke stoffen omdat de vliegtuigen van en naar Lelystad lang laag moeten vliegen.

Uitzendtijden
Omroep Flevoland: 15.30 uur live - herhaling elk uur vanaf 17.10 uur.
Omroep Gelderland: 15.30 uur live - herhaling elk uur vanaf 17.20 uur.
RTV Oost: 15.30 uur live - herhaling om het uur vanaf 17.20 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel