Zes jaar cel geëist voor steekpartij in 'Polenhotel'

MARKNESSE • Wo 20 februari 2019 | 14:31 • Woensdag 20 februari 2019 | 14:31

Tegen de man, die vorig jaar zomer twee arbeidsmigranten uit Bulgarije in het zogenoemde Polenhotel in Marknesse heeft gestoken, is zes jaar cel geëist. De man was naar eigen zeggen doorgedraaid door gebruik van amfetamine.

Hij had al zeker zes dagen niet geslapen, legde hij uit voor de rechtbank. Toen hij die dag, 18 augustus vorig jaar, even in zijn auto op de parkeerplaats zat en dacht mannen te zien die het op hem gemunt hadden. Achteraf beseft hij dat dat een waandenkbeeld moet zijn geweest. Op beelden van de bewakingscamera’s is ook niemand te zien.

De verdachte keerde terug naar zijn kamer, waar drie landgenoten waren. Hij draaide de deur op slot en zei dat ze gegijzeld waren. Daarbij dreigde hij met een groot mes. De gijzeling heeft zeker een half uur geduurd.

In een poging te ontsnappen hebben twee landgenoten ernstige steekwonden opgelopen. Een van hen kan nog steeds niet werken door steekwonden aan zijn armen. Een tweede man heeft ruim vijf weken niet kunnen werken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel