Onderzoek steekpartij Marknesse loopt vertraging op

MARKNESSE • Do 29 november 2018 | 11:09 • Donderdag 29 november 2018 | 11:09

De man die wordt verdacht van een steekpartij in het polenhotel aan de Repelweg in Marknesse moet nog zo'n drie maanden wachten op zijn rechtszaak. De rapporten van de reclassering en persoonlijkheidsonderzoeken moeten vertaald worden naar het Bulgaars. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten. De verdachte komt uit dat land.

De 39-jarige man zou in de nacht van 18 op 19 augustus drie mensen in Marknesse hebben gegijzeld. Hij zette zijn daad kracht bij met de woorden: "Jullie blijven hier tot de volgende ochtend. Jullie tijd is gekomen". Twee van zijn slachtoffers stak hij die nacht met een mes, zo luidt de aanklacht. Het ambulancepersoneel kon de slachtoffers pas behandelen nadat de Bulgaar in de boeien was geslagen.

Zijn advocaat had kritiek op het feit dat de rapporten niet waren vertaald. De verdachte snapt er niets van en kan daarom ook geen reactie geven. De rechtbank was het hier mee eens en droeg het Openbaar Ministerie op om de rapporten te vertalen. Het OM heeft eerder aangegeven de man te verdenken van dubbele poging tot doodslag en van vrijheidsberoving.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel