Plan voor tientallen luxe woningen op de Noordzoom

LELYSTAD • Zo 24 februari 2019 | 16:57 • Zondag 24 februari 2019 | 16:57

Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil 100 tot 150 luxe woningen bouwen aan de Noordzoom. Het gaat om een stuk groen aan de noordkant van de stad, achter de wijken Boeier en Karveel. Volgens verantwoordelijk wethouder Janneke Sparreboom is de Noordzoom uitermate geschikt om vrijstaande woningen te bouwen. De woningen moeten vallen in de prijsklasse van minimaal 300.000 euro. De gemeenteraad zal zich nog over het plan buigen.

Het initiatief valt volgens het dagelijks bestuur van Lelystad onder de noemer excellent wonen. Wethouder Sparreboom vindt dat de locatie veel pluspunten heeft. "De woningen kunnen gefaseerd geïntegreerd worden in de groene omgeving, waarbij de volkstuinen en de wandel- en fietspaden gehandhaafd blijven. Het gebied kan in delen ontwikkeld worden op basis van verschillende thema's. Als op een gegeven moment geen vraag meer is naar excellente woningen kan het project zonder problemen als afgerond worden beschouwd."

Bewoners worden betrokken
Rond de eeuwwisseling werd dit plan ook al gepresenteerd. Toen was er veel verzet vanuit de omringende wijken. Sparreboom benadrukt daarom dat de bewoners tijdig bij het project betrokken worden.

Steentje bijdragen
Lelystad speelt volgens de wethouder in op de behoeftes van de regio. "De woningmarkt in de regio Amsterdam is oververhit, de vraag naar woningen is vele malen groter dan het aanbod. De gemeente Lelystad wil binnen de Metropool Regio Amsterdam haar steentje bijdragen aan de versnellingsoperatie, door kwalitatieve en onderscheidende huizen te bouwen in het hogere segment. Omdat het aanbod aan luxe woonmilieus zoals Flevo Golfresort, Buitenhof en Houtribhoogte op raakt, stellen wij nu voor om de Noordzoom als bouwlocatie aan te wijzen.''

Bewoners betrekken
Als de gemeenteraad de Noordzoom inderdaad als eerste locatie voor excellent wonen aanwijst, wordt de planvorming actief opgestart. De financiële haalbaarheid wordt dan onderzocht, het bestemmingsplan wordt aangepast en er wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt. In dat proces worden de omwonenden betrokken en geïnformeerd over de planvorming.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel