Tandartstekort gaat voorbij aan Emmeloord

NOORDOOSTPOLDER • Ma 25 februari 2019 | 13:25 • Maandag 25 februari 2019 | 13:25

Emmeloord heeft geen last van het dreigende tekort aan tandartsen in Flevoland. Vorige week meldde de beroepsvereniging van tandartsen, KNMT, dat veel Flevolandse tandartsen bijna met pensioen gaan en er geen opvolgers zijn te vinden. Tandartspraktijk Emmeloord is daar een uitzondering op.

Het gaat om de oude praktijk van tandarts Leo Jonker, die in november vorig jaar is overgenomen door tandarts Ward Lange. Op 4 maart verhuist de praktijk naar een nieuw onderkomen, aan Onder de Toren 4. Daarmee wordt het aantal behandelkamers uitgebreid van één naar vier. De praktijk heeft daardoor ook plaats voor 2000 nieuwe patiënten.

De praktijkruimte en de naam zijn wel nieuw, maar veel is hetzelfde gebleven, meldt Lange. Zo blijven tandarts Jonker en het oorspronkelijke personeel aan de praktijk verbonden. Verder komt er meer aandacht voor preventie. In de praktijk gaan mondhygiënisten en preventie-assistenten aan de slag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel