Ondernemers moedeloos van leegloop stadscentrum

LELYSTAD • Do 28 februari 2019 | 19:15 • Donderdag 28 februari 2019 | 19:15

Ondernemers in het stadscentrum van Lelystad raken moedeloos van de leegloop in het centrum. Ze zien dit jaar kledingzaken The Sting en H&M en parfumerie Douglas vertrekken. Yvonne Dokter, eigenaresse van Multivlaai, en Debby Reinierse, eigenaresse van Demi Chocolade, horen om zich heen dat nog meer winkeliers weg willen uit het stadshart.

Reinierse vindt dat de gemeente Lelystad meer moet meedenken over het winkelcentrum. Er wordt volgens haar te weinig georganiseerd en wat er gebeurt is allemaal een beetje oubollig. Ook is er sprake van oneerlijke concurrentie. De gemeente geeft volgens haar vergunningen af waardoor de buurtcentra groter mogen worden. ''Daar kunnen mensen gratis parkeren, terwijl ze in het centrum 6,50 euro neertellen om hun auto in een vieze garage neer te zetten'', aldus Reinierse.

Dokters weet niet hoe lang ze het zelf nog volhoudt. Zeker nu klanten ook nog wegblijven vanwege geluidsoverlast. Boven haar zaak worden 24 appartementen gebouwd. Als de situatie in het centrum niet verbetert, houdt Multivlaai volgens haar na 29 jaar op te bestaan. .

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel