Provincies willen waterstofbussen op de weg

FLEVOLAND • Zo 3 maart 2019 | 21:19 • Zondag 3 maart 2019 | 21:19

Als het aan de provincie ligt, komen er waterstofbussen op de weg. Samen met Gelderland en Overijssel wordt onderzocht of dat mogelijk is. De provincies willen het openbaar vervoer zo duurzamer maken. De drie provincies hopen voor het onderzoek een Europese subsidie te krijgen. Het gebruik en ontwikkeling van waterstofbussen wordt namelijk vanuit Brussel gestimuleerd.

De drie provincies willen dat de waterstofbussen deel gaan uitmaken van de nieuwe openbaar vervoerconcessie IJssel-Vecht. Dat is een samenwerkingsverband waarin Flevoland, Gelderland en Overijssel regelen hoe het openbaar vervoer in deze regio wordt ingevuld. Volgens de provincies is rijden op waterstof een kansrijke optie: "op de langere, drukke buslijnen kunnen de afstanden op één tank afgelegd worden."

Omdat waterstofbussen duurder zijn dan diesel of elektrische bussen, heeft de Flevolandse gedeputeerde Jop Fackeldey de provincies als kandidaat voor het zogeheten subsidieproject JIVE2 aangemeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel