Ryanair-directeur verdenkt minister van dichthouden Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 6 maart 2019 | 15:22 • Woensdag 6 maart 2019 | 15:22

'Het is onbegrijpelijk dat Lelystad Airport nog steeds niet open gaat en vrijwel zeker ook in 2020 nog niet in gebruik wordt genomen'. Dat zei directeur Michael O’Leary van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair bij een bijeenkomst van airlines in Brussel.

Ryanair wil heel graag naar Lelystad, maar merkt dat Schiphol en minister Van Nieuwenhuizen steeds met nieuwe argumenten voor uitstel komen. O’Leary verdenkt de minister er van de belangen en positie van Schiphol en de KLM te beschermen door Lelystad dicht te houden. Dit gaat ten koste van concurrenten als Ryanair. Hij ziet dit bevestigd door het aandeel dat de staat onlangs heeft genomen in Air France-KLM. Omdat ook dit de KLM en Schiphol beschermt.

De Ryanair-baas sluit niet uit dat hij een klacht bij de Europese Commissie neerlegt. Omdat hij de steun aan Air France/KLM ziet als illegale staatssteun die zijn bedrijfsbelang hindert. Dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen zelfstandige groei van Lelystad Airport is, begrijpt O’Leary niet. Ook hierin ziet hij de invloed van Schiphol en de KLM. Dat juist partijen tegen Lelystad zijn die de groei van de luchtvaart willen beperken, is O’Leary onbekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel