'Flevolands talent moet in provincie blijven'

FLEVOLAND • Do 7 maart 2019 | 12:30 • Donderdag 7 maart 2019 | 12:30

Flevolandse jongeren die klaar zijn met de middelbare school en gaan werken of studeren, vertrekken vaak uit de provincie. En dat is zonde, vindt onder meer de Provincie Flevoland. Die start daarom opnieuw het project Talent Kleurt Flevoland.

De provincie werkte al samen met vijf Flevolandse technasia, maar sinds dit jaar ook met de Almeerse hogeschool Aeres. De bedoeling is om via Talent Kleurt Flevoland leerlingen kennis te laten maken met het hbo en hen na te laten denken over Flevolandse vraagstukken.

"We zien bij veel bedrijven in Flevoland dat ze een tekort hebben aan technisch personeel en tegelijkertijd zien we dat talentvolle leerlingen na hun studie niet terugkeren naar de provincie", zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Enthousiast maken
"500 bovenbouwleerlingen van technasia in de provincie gaan opdrachten doen die te maken hebben met de toekomst van Flevoland, bijvoorbeeld over de Floriade, Flevokust, Lelystad Airport en de verbreding van de Hogering in Almere", legt Appelman uit. Dit om leerlingen enthousiast te maken voor de projecten in hun eigen provincie. "We hopen dat ze later in hun carrière ook aan Flevoland gaan denken. Ook in je eigen woonomgeving zijn er hele interessante carrières op technisch vlak."

Meer hbo-instellingen
Vorig jaar is er ook een project geweest, dat leverde volgens de gedeputeerde veel enthousiaste reacties op. Als blijkt dat de samenwerking met Aeres een succes is, wil de provincie volgend jaar meer Flevolandse hbo-instellingen bij het project betrekken.

Donderdagmiddag is de aftrap van het project. In juni laten de deelnemers hun ideeën en ontwerpen zien tijdens een tentoonstelling in het provinciehuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel