Politie flitst nu ook vanuit reclamebord

LELYSTAD • Do 7 maart 2019 | 20:35 • Donderdag 7 maart 2019 | 20:35

De politie heeft deze week een reclamebord gebruikt om te flitsen langs de Houtribdreef in Lelystad. Dat bevestigt een woordvoerder. In de berm van de weg staat een driehoeksreclamebord met een klein gat erin. Door de opening wordt de snelheid van auto's gecontroleerd.

''Het aantal verkeersdoden moet omlaag.'

— Woordvoerder politie

De politie Midden Nederland, waar Flevoland onder valt, noemt het 'slim' handhaven. De eenheid gebruikt sinds begin januari ook een skibox op het dak van een auto om bellers in de auto te betrappen. Aan de nieuwe methodes is dus ook een reclamebord toegevoegd. 'Dat is niet om flauw te doen, maar echt te doen om de verkeersveiligheid. Het aantal verkeersdoden moet omlaag', meldt een woordvoerder.

Op het bord was een poster van een makelaar uit Spijkenisse te zien. De politie had het bord tweedehands gekocht en de oude reclame laten zitten. Inmiddels staan er neutrale beelden op.

Geen vergunning nodig
De gemeente Lelystad laat weten dat om deze reden ook geen vergunning nodig is. In het algemeen gelden voor reclame in de stad strikte regels. Zo mag er alleen op daarvoor bestemde plaatsen geadverteerd worden. Dit wordt geregeld door een bedrijf dat hiervoor met de gemeente een overeenkomst heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel