112 zwartrijders betrapt in openbaar vervoer

ALMERE • Vr 15 maart 2019 | 6:42 • Vrijdag 15 maart 2019 | 6:42

Bij controles in het openbaar vervoer in Almere zijn donderdagavond 112 zwartrijders betrapt. Twee daarvan werden aangehouden. De een had nog een boete van 450 euro openstaan die hij niet direct kon betalen. De andere werd gezocht omdat zijn DNA aangetroffen was bij een inbraak in Lelystad.

Alle reizigers werden gecontroleerd op een geldig vervoersbewijs. Wie zwart rijdt, wordt ook meteen door het systeem van de politie gehaald om te kijken of er nog openstaande boetes zijn of dat ze om een andere reden bekend zijn bij de politie. Zo kreeg een andere zwartrijder een gerechtelijke uitspraak uitgereikt, waarin hij was veroordeeld tot een boete van 1509 euro voor zwart reizen in het openbaar vervoer.

Bij de controles werkte de politie samen met handhavers van de NS en Keolis. In totaal werden 15 treinen en 164 bussen gecontroleerd in Almere Buiten, Haven en Centrum. Ook machinisten en chauffeurs werden gecontroleerd. Er werden 85 blaastesten afgenomen bij de bestuurders, maar daarbij waren geen bijzonderheden geconstateerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel