Project Nieuwe Banen lijkt succesvol

LELYSTAD • Ma 25 maart 2019 | 6:47 • Maandag 25 maart 2019 | 6:47

Het project Nieuwe Banen Lelystad lijkt een succes. In een half jaar tijd zijn zo'n 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk geholpen.

Bij dit project wordt niet gekeken naar openstaande vacatures, maar mogen werkgevers zeggen op welke functies er in de toekomst mensen nodig zijn. Op die manier kunnen mensen groeien naar een bepaalde functie binnen een bedrijf.

Hasan Osman is één van de mensen die nu een opleidingstraject volgt bij een bedrijf. Hij werkt bij EPS Bouwgroep in Lelystad. Dit bedrijf maakt tiny houses. Hier helpt hij met verschillende klussen zoals het snijden van hout en piepschuim. "Het is niet het werk wat ik in mijn eigen land deed", zegt Osman, die oorspronkelijk uit Syrië komt. "Maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Ik ben blij dat ik werk heb."

"Ik ben blij dat ik werk heb"

— Hasan Osman

Directeur Ipe Westerdijk van EPS Bouwgroep is tevreden met Osman. "Hij pakt het goed op. Soms is er nog een taalbarrière, maar daar komen we altijd wel uit." Osman voelt zich er thuis. "Het is een soort familie."

Het project Nieuwe Banen is mede bedacht door hoogleraar Roland Blonk. Samen met TNO Arbeid, Hogeschool Windesheim en Werkbedrijf Lelystad wordt het project uitgevoerd. TNO en Windesheim monitoren het project Nieuwe Banen Lelystad. Rond de zomer worden de eerste definitieve resultaten verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel