Kamervragen over werkwijze incassobureau

DRONTEN • Ma 25 maart 2019 | 12:34 • Maandag 25 maart 2019 | 12:34

De ophef rond het Dronter incassobureau Hendriks duurt voort. De SP heeft kamervragen gesteld over de vermeende intimiderende werkwijze van Hendriks.

De partij deed dit naar aanleiding van het SBS6 tv-programma Foute Boel waarin onder meer wordt gesteld dat het incassobureau werkgevers en familieleden van mensen benadert om een openstaande schuld te kunnen innen. Kamerlid Jasper van Dijk noemt dit onacceptabel. Ook wil hij weten hoe Hendriks met faillissementsaanvragen kan dreigen, terwijl het kantoor hier helemaal niet bevoegd toe is. De SP wil bovendien weten of de Autoriteit Consument en Markt na klachten wel stevig genoeg is opgetreden tegen Hendriks.

Kantoor stapt naar Raad voor de Journalistiek
Incassobureau Hendriks zou onlangs in een brief aan klanten hebben gezegd dat het bedrijf door SBS6 op talloze manieren onheus is bejegend. Hendriks zou de zaak daarom hebben aangekaart bij de Raad voor de Journalistiek. Volgens Hendriks bevat de uitzending van SBS6 een groot aantal feitelijke onjuistheden en geeft het programma een verkeerd beeld van het incassobureau.

In de uitzending van SBS6 ging het vooral om de incasso's die Hendriks namens ondernemer en kamerverhuurder Van Zutphen probeerde te innen. Hendriks zou de banden met deze opdrachtgever inmiddels hebben verbroken.

Filmpje
In een poging het beeld over het bedrijf bij te stellen, heeft Hendriks op YouTube een uitgebreid portret van het bedrijf geplaatst. In de video 'De waarheid achter Hendriks Incasso' komen naast de eigenaren ook medewerkers en diverse tevreden klanten aan het woord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel