Scheidingsloket Lelystad geopend

LELYSTAD • Zo 31 maart 2019 | 21:13 • Zondag 31 maart 2019 | 21:13

Wie vragen heeft over een scheiding of daarover advies wil inwinnen, kan daarvoor gratis terecht bij het Scheidingsloket Lelystad. Het initiatief van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF), zelfstandige mediators en het Jeugd en Gezinsteam (JGT) is sinds kort geopend.

Het spreekuur is opgezet om mensen in een zo vroeg mogelijk stadium te informeren over wat er bij een scheiding komt kijken, zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen. In Lelystad is het aantal scheidingen relatief hoog. Tijdens het spreekuur zijn een maatschappelijk werker, een familiemediator en een jeugdhulpverlener aanwezig. Zij kunnen de situatie vanuit hun eigen deskundigheid bekijken, vragen beantwoorden en mensen verder helpen. Eerder kwam je vaak maar bij een van deze personen terecht.

"Het doel is om vechtscheidingen te voorkomen", vertelt Sasja Flantua, betrokken als mediator bij het scheidingsloket. "Al blijft het een lastig verhaal als een van de partijen niet wil meewerken."

Twee keer in de maand is het scheidingsloket open voor afspraken. De ene keer werkt het scheidingsloket vanuit de Meenthoek bij Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland en de andere keer in de Botter bij het Jeugd en Gezinsteam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel