"Kans moord Anne Faber wellicht verkleind bij goede behandeling Michael P. "

ZEEWOLDE • Ma 1 april 2019 | 18:15 • Maandag 1 april 2019 | 18:15

Een goede behandeling had de kans op de moord van Anne Faber wellicht verkleind. Dat zegt Niels Dorrestijn, advocaat van oud-Zeewoldenaar Michael P. tegen EenVandaag. Hij reageert op de rapporten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en twee Inspecties die vorige week naar buiten kwamen.

Het onderzoek richtte zich op de periode waarin P. vast zat voor de gewelddadige verkrachting van twee minderjarige meisjes. Dat gebeurde in 2010. Tijdens de behandeling die gericht was op zijn terugkeer in de samenleving, ontvoerde, verkrachtte en vermoordde P. vervolgens in 2017 de Utrechtse studente Anne Faber. Het lichaam verborg hij in een bos bij Zeewolde.

De behandelaars van P. zouden in die periode geen zicht hebben gehad op het risico van herhaling. De behandeling was vooral gericht op het tegengaan van geweld en drugsgebruik. Het zedendelict raakte daardoor naar de achtergrond. Advocaat Dorrestijn gaat niet zover dat de moord op Anne Faber voorkomen had kunnen worden. Enkele Tweede Kamerleden opperden dat vorige week.

Tegenwerking
Michael P. heeft een aantal maal een juiste behandeling in de kliniek tegengewerkt. Zo weigerde hij te praten over de dubbele verkrachting en kon hij de overdracht van nadere details over de zaak aan de kliniek tegenhouden. Zijn advocaat beaamt de tegenwerking, maar vindt dat de behandelaars daar doorheen hadden moeten prikken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel