'Containerwoningen Odeonstraat voldoen aan brandveiligheid'

ALMERE • Do 4 april 2019 | 15:01 • Donderdag 4 april 2019 | 15:01

De brandveiligheid in de containerwoningen aan de Odeonstraat in Almere voldoet aan de regels. Dat stelt Marc Visser, de directeur van Van der Linden vastgoedmanagement.

Maandagnacht ontstond er brand in het wooncomplex in Almere Filmwijk. Enkele studenten vertelden aan Omroep Flevoland dat ze twijfels hebben bij de brandveiligheid van de woningen. Zo zouden brandmelders ontbreken en is er geen vluchtroute aanwezig. Volgens Visser klopt dit niet. "Er zijn vluchtwegen en brandmelders aanwezig. Alles wat te maken heeft met de brandveiligheid wordt getoetst of het volgens de regels is. Anders mag er ook niet in gewoond worden."

Volgens Visser is de oorzaak van de brand nog niet bekend. "De brand heeft in de galerij gewoed en niet in één van de woningen. Ook is er geen technische oorzaak van de brand geweest. De brandweer is nog bezig met onderzoeken naar wat wel de oorzaak van de brand is", vertelt Visser. 'Alle woningen zijn van binnen intact gebleven."

Verzekering
Wat Visser opvalt is dat er sommige studenten tekort zijn geschoten bij het afsluiten van een inboedelverzekering. "Ondanks dat het hebben van een verzekering in onze huurvoorwaarde staat, hebben sommige studenten deze niet afgesloten."

Desondanks geeft Visser aan coulant te zijn met de gedupeerde bewoners en probeert het bedrijf hen te ondersteunen. "Meerdere studenten hebben zelf een opvang kunnen regelen. Voor vijf studenten hebben we via Ymere een noodopvang kunnen krijgen op steenworp afstand van het complex", legt Visser uit. "Daar hebben we nog plekken over voor mochten gedupeerden er alsnog gebruik van willen maken."

Herstel
De komende periode zal Van der Linden veel overleg hebben met de gemeente. Daarnaast willen ze proberen om de schade zo snel mogelijk te herstellen. "De beschadigde blokken zullen worden losgekoppeld en naar de fabriek gebracht. Daar zullen ze gerepareerd worden zodat we ze weer terug kunnen geven aan de huurder", aldus Visser. Het streven is er op gericht om begin mei de eerste 24 studenten terug te laten keren.

Ondertussen willen ze de bewoners van het complex proberen te begeleiden. Zo zijn er afgelopen week al bijeenkomsten geweest tussen de huurders en Van der Linden. "We trekken daar lering uit", vertelt Visser. "We gaan kijken hoe we studenten in de toekomst beter kunnen begeleiden. Zo willen we ze beter voorlichten over de inboedelverzekering; hoe ga je verstandig om met vuilnis en roken binnen en buiten de woningen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel