De Dierenbus: dierenarts voor mens en dier

LELYSTAD • Di 9 april 2019 | 17:50 • Dinsdag 9 april 2019 | 17:50

Bij dierenarts Charlotte Schumm gaan niet alleen de dieren gezond de deur uit. Ook voor de baasjes van de dieren is veel aandacht in de dierenartsenpraktijk.

Een dier is voor de meeste mensen meer dan alleen maar een beestje. Het is een onderdeel van hun leven, een extra familielid. Als het dier ziek is, voelt de baas daar ook iets bij. Juist voor die gevoelens heeft Charlotte extra aandacht.

Een hond die helpt bij depressiviteit, een konijn tegen de eenzaamheid en een kat die je iedere dag de nodige liefde geeft. Charlotte krijgt in de wachtkamer soms het hele levensverhaal van mensen te horen. Daarnaast is het natuurlijk haar prioriteit om als dierenarts de dieren ook beter te maken.

Voor Charlotte is haar werk meer dan het uitoefenen van een beroep. Sinds haar vierde droomt ze ervan om dierenarts te worden. Nog steeds voert ze het beroep met veel liefde en passie uit. Het is boeiend maar intensief werk.

Stem en snoepjes
Charlotte spreekt de dieren liefdevol toe en met een lekker brokje stelt ze de meeste honden al gauw op hun gemak. Terwijl ze de dieren onderzoekt spreekt ze met de eigenaren over hoe het gaat.

Als iemand iets kwijt wilt over zijn privéleven wordt daar ook naar geluisterd. Eigenlijk is Charlotte meer dan alleen dierenarts.

Deze hele week besteedt Omroep Flevoland aandacht aan het werk van de dierenarts. Bekijk hier de hele serie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel