Dierenarts ontwikkelt formule: 'Ook aandacht voor baasje'

LELYSTAD • Ma 8 april 2019 | 13:18 • Maandag 8 april 2019 | 13:18

Hart voor mens en dier. Dat was de visie van dierenarts Rolf Bus toen hij tien jaar geleden in Lelystad een dierenartsenpraktijk begon. Een nieuwe visie waarbij het niet alleen gaat om het beter maken van de dieren. Ook de baasjes van de dieren moeten volgens Bus de nodige aandacht krijgen.

De dierenarts werkte jarenlang in de hulpverlening. De ervaring die hij daar heeft opgedaan, wilde hij graag gebruiken bij het opzetten van een nieuw soort praktijk. Zijn wijze van praktijkvoering sloeg aan. Vele andere dierenartsen volgen nu dit voorbeeld.

"Een dier is voor mensen heel belangrijk. Het is eigenlijk een huisgenoot", vertelt Bus. "Als het dier ziek is of misschien zelfs niet meer beter wordt, betekent dat heel veel voor mensen. Wij willen luisteren naar dat verhaal. We zijn natuurlijk ook gewoon deskundige dierenartsen en we doen er alles aan om de dieren beter te maken".

Visie
Het hele team heeft de visie 'hart voor mens en dier' voor ogen en iedereen werkt dan ook nauw samen. Binnen de praktijk zijn verschillende deskundigen. Zo werkt er een kattengedragstherapeut en een gediplomeerd konijnendeskundige.

Dat er behoefte is aan dierenartsenpraktijken blijkt wel uit het feit dat steeds meer Nederlanders huisdieren hebben. Uit een onderzoek van 2015 bleek dat toen al meer dan de helft van alle Nederlandse een gezelschapsdier heeft. Die dieren worden ook een keer ziek.

Deze hele week besteedt Omroep Flevoland aandacht aan het werk van de dierenarts. Bekijk hier de hele serie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel