Vaste gasten bewonderen nieuwe plek camping Waterhout

ALMERE • Za 13 april 2019 | 15:27 • Zaterdag 13 april 2019 | 15:27

Vaste gasten van camping Waterhout in Almere konden zaterdag zien hoe het er op de nieuwe plek uitziet. De camping moest eerder verhuizen omdat op de oude locatie de Floriade komt.

Eigenlijk had de camping aan de Trekvogelweg vorige week open moeten gaan maar door tegenslag de afgelopen maanden is het niet gelukt om alles op tijd klaar te krijgen. Nu gaat de camping volgende week open.

Graszoden
"Door de natte maand maart kon de grond niet klaargemaakt worden voor gras. En gasten kun je natuurlijk niet in de modder laten kamperen. Voor de seizoensgasten liggen er nu graszoden. Het ziet er dan gelijk een stuk beter uit", vertelt Tineke Fokkens van de camping.

De meeste bezoekers waren blij verrast met de nieuwe locatie. "Ik vond het heel jammer dat de camping wegging bij het Weerwater maar dit is eigenlijk een nog mooiere plek. En alles is splinternieuw. Wat is het mooi geworden!", zegt één van de bezoekers.

Er moet nog veel gebeuren voordat de camping open kan gaan volgende week. "Het belangrijkste is nu het sanitairgebouw. Dat is bijna klaar, maar het lukt waarschijnlijk net niet om het echt af te krijgen. We bedenken wel een noodoplossing. Volgende week gaan we gewoon open. Het komt wel goed", verwacht Fokkens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • stephan

    Ma 15 april Maandag 15 april

  Wat ik vreemd vind is dat velen de bomenkap voor de Floriade verafschuwen masr ik niemand hoor over de bomenkap op de nieuwe locatie. Het is daar nu ook een kaalslag. Had toch iets minder gemogen.

  reageer
 • Cindy

    Ma 15 april Maandag 15 april

  De camping is nog in aanleg. Er komt nog veel groen terug. Dit was helaas nodig om de grond zoveel mogelijk recht te krijgen. Bij de Floriade is er een kaalslag omdat daar woningen komen met wat groen. Dat is het verschil.

 • Herakli

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Sommige reacties zijn tenenkrommend.
  Hebben deze reageerdes de de jarenlange soap, veroorzaakt en geregistreerd door de gemeente, wel gevolgd?

  reageer
 • Vissertje

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Camping? Het lijkt op de foto meer op een atletiekbaan of paardenrenbaan. Nou ja, ze daar in Almere wel wat gewend, dus dit zal ook wel weer goedkomen.

  reageer
 • Cindy

    Ma 15 april Maandag 15 april

  De camping bestaat uit verschillende ringen. Niet zoals alle andere campings waar iedereen op een recht rijtje staat. Het is speels.

 • Klaas

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Supergrappig zeg

 • Klaas

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Lekker pronken met 5 miljoen blehh

  reageer
 • Flevo

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Jaloers? Ooit een bedrijf moeten opdoeken tegen je zin? Nee? Kunt u zich wel voorstellen hoe zwaar dat is? Waarschijnlijk niet, gezien uw reactie...

 • Ali

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Tsja eerst jaren zeuren dat je weg moest bij het weerwater en nu met de veren pronken. Het uitkopen van de camping heeft heel veel belastingcentjes gekost.

  reageer
 • Cindy

    Ma 15 april Maandag 15 april

  Flevo je hebt gelijk. De meeste mensen kunnen zich niet verplaatsen in deze hard werkende mensen. Weten niet wat het is om een goed lopende eigen bedrijf te hebben.

 • Flevo

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Ali, inderdaad was het een stuk eenvoudiger Atlantis uit te kopen dan de camping. Realiseert u zich dat een restaurant bouwen iets totaal anders is dan een camping neerzetten? De camping was mooi groen, bomen waren volwassen geworden, dat bepaalde de uitstraling. Zoiets verplaats je niet even, het kost tijd voor het weer dezelfde groene uitstraling heeft. Deze mensen hebben hun ziel en zaligheid in het bedrijf gelegd. Probeer je eens in een ander te verplaatsen.

 • Cindy

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Geluidsoverlast zou mee vallen. Ben je daar wel eens geweest voordat de camping daar kwam? Hangjongeren en drugs gebruik. Dus ik denk dat je beter een camping daar wilt hebben ipv dat andere. Over het algemeen komen daar oudere mensen en jonge gezinnen. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt: na 22.00 uur moet het rustig op de camping zijn en er is daar zeker geen harde muziek zoals op jongeren campings.

 • Dirk

    Zo 14 april Zondag 14 april

  @ Cindy niks walgelijks aan hier Ali heeft gelijk daar mee , de gemeente heeft zijn zin door gedrukt hier , en ja toen zijn er al miljoenen over de bal gepleurt voor die flopiade daar net als voor atlantis .

 • Ali

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Het algemeen belang gaat boven het individuele belang. Daarom zijn er regelingen om gedupeerden uit te kopen. Echter als je het hele verhaal gevolgd hebt dan is er enorm met modder richting de gemeente gegooid. Elk voorstel was slecht en elke verklaring van de gemeente deugde kennelijk niet. Bij de uitkoop van Atlantis is het er een stuk rustiger aan toe gegaan. Ik snap de vergelijkingen van de reageerders hier niet. Deze zijn vooringenomen ten gunste van de campingeigenaar die in hun ogen niets fout kan doen. Je moet alles in perspectief zien en de manier hoe er nu wordt gejubeld staat niet in verhouding hoe onredelijk er eerst gevochten is om iets te behouden wat moest verdwijnen ten gunste van het algemeen belang. Echter ik denk dat alle partijen blij mogen zijn dat Almere op een mooie plek een camping heeft. Maar vergeet niet dat mensen in de flats bij de Noorderplassen geklaagd hebben en niet blij zijn met de verplaatsing van de camping. Daar hoor ik de reageerders niet over.

 • XX

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Ben je trouwens vergeten wat het restaurant Atlantis heeft ontvangen van de gemeente? Van dat geld hebben ze nu een groter restaurant kunnen bouwen in Poort. Daar hoor ik je niet over. Ik geef deze bedrijven gelijk dat ze tot het uiterste gaan, ze hadden daar een goed lopend bedrijf die wil je niet zomaar opgeven. Gelukkig kunnen de klanten het weer vinden, het personeel hoeft niet ontslagen te worden en geeft werkgelegenheid. Dat kan ik niet zeggen van die Floriade. Ja tijdelijk werk voor het aanleggen van dit neppark en woningen. Daarna is het gewoon een woonwijk dus geen werk daar meer.

 • Cindy

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Ali? Walgelijk gedrag? Jij hebt een WALGELIJKE opmerking. Je moet je schamen. Tineke heeft altijd hard gewerkt om dit bedrijf een succes te laten blijven. Ben je soms jaloers dat iemand dit lukt? Echt je moet he schamen voor deze opmerking. 😡😡

 • Cindy

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Yvon mooi gesproken. 👍

 • Yvon

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Dit zijn hardwerkende ondernemers die geen floriade wilde maar gewoon hun Camping aan het weer water wilde behouden, die ze eigenhandig en met succes hebben opgebouwd. Niet weg willen en je verzetten is dus zeuren. Stel beste Ali je hebt een huis op een stuk land en je verbouwd dat tot een droompaleis. Je bent er tevreden mee, je hebt er in geïnvesteerd. Dan komt de gemeente en zegt je moet weg we gaan het afbreken voor een parkje met huizen erin. Dan verdwijn jij dus gewoon en zeg je ook ach houdt die uitkoopsom ook maar. Ik bouw ergens anders wel weer een huis. Wat een totale onzin. Deze mensen verdienden daar hun brood en willen graag nog jaren hun brood verdienen ipv hun handje ophouden. Zij vroegen niet om de floriade hoor.ik wens ze het beste en hoop dat ze er iets moois van gemaakt hebben.

 • Cindy

    Zo 14 april Zondag 14 april

  He N, ik zie niet dat er “geklaagd” wordt. Ze zijn in de verkeerde jaargetijde verhuisd en ze hebben gelijk gehad om niet met de eerste de beste “oprotpremie” genoegen te nemen. Ook zijn ze tegen gewerkt door de omwonende. Ik denk maar zo, liever een camping dan die hangjongeren op schateiland. Ik geef mijn belasting geld liever aan deze camping, die geld in het laadje brengt, dan die hele Floriade/woonwijk. Dat is pas zonde van ons belastinggeld. Naar dit evenement kan je na een half jaar gratis bekijken, waarom hieraan geld uitgeven? De camping brengt tenminste geld in het laadje met de touristentoeslag. En deze touristen komen wel het centrum in, verwacht dit niet van de floriadetouristen. Even kijken
  en snel weer naar👍👍👍😘 huis. Wacht maar als de gemeentelijke belastingen omhoog gaan door de flopriade. Dan hoor ik je nog wel. En Tineke, gefeliciteerd met je nieuwe prachtige locatie. Beter dan langs de A6. Je bent een doorzetter. Hoop voor jou en je personeel op een mooie start en nog vele jaren kampeerplezier voor de gasten,

 • Larry

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Sorry hoor N klagen? Ze zijn precies in de natste tijd verhuisd en dan kan je nog niet veel doen met de grond. Dit mede door het tegenwerken van de gemeente, te lage uitkoopgeld, en de omwonende die maar tegen werkten. Beter een camping op schateiland dan al die hangjongeren daar. Ik geef mijn belastinggeld liever aan een camping die voor inkomsten zorgt, dan aan die belachelijke Floriade/veredelde woonwijk dat maar een half jaartje er is en veel verlies gaat geven. Dat is pas verspilling van ons belastinggeld. Tineke gefeliciteerd en dat het maar super goed jaar wordt. 👍👍 en ook de komende jaren.

 • Ali

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Het gaat mij om het gezeur vooraf. Soms moet het individuele belang wijken voor het gemeenschappelijke belang. Maar deze mensen wilde niet weg. En nu ze extreem veel geld hebben ontvangen en op een mooie locatie zitten zijn ze opeens heel blij. Walgelijk gedrag.

 • N.

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Volledig mee eens, Ali! Had de camping mogen blijven staan op de oude plek, zaten ze nu met de verbreding van de A6 met hun camping letterlijk naast de snelweg. Nee, dat hadden hun camping gasten leuk gevonden. De eigenaren mogen hun handjes dicht knijpen. Van een B locatie naar een A+ locatie, alles betaald met belastinggeld van Almeerders en toch nog altijd iets te klagen hebben...

 • Rick

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Wat hadden ze dan moeten doen? Zeggen alsjeblieft, hier heb je onze camping en tot ziens?? Ze zouden welgek zijn als ze dat doen. Niet de rollen omdraaien.

 • Flevo

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Met de veren pronken? Deze mensen hebben keihard gewerkt om hun camping te verplaatsen. Daar mogen ze terecht trots op zijn.

 • Oli

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Had niet nodig geweest.
  De gemeente had zich anders moeten gedragen.
  Overigens: belastingcentjes?

 • Gerrit Jan

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Ali, uit jouw reactie kan ik concluderen dat jij niet weet wat het betekent om een camping te verhuizen! Een camping op een mooie locatie en helemaal op orde wordt gedwongen door de gemeente Nb om een tentoonstelling, te verplaatsen,
  dat gaat je niet in je koude kleren zitten!
  Mogen ze nu blij zijn, dat ze het gehele gedoe achter de rug is en dat er weer hoop is?

 • laat alle reacties zien
 • Klaas

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Prachtig!

  reageer
 • Bas

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Oh wat is het mooi geworden. Ik was eerst tegen de komst van de Floriade omdat mijn camping weg moest, maar ben nu zo blij met mijn nieuwe plek. Geweldig!

  reageer
 • Cindy

    Ma 15 april Maandag 15 april

  @dirk je hebt helemaal gelijk. Moet je dadelijk die floriade voorstanders horen als ze de rekening op hun mat krijgen. Dan is de wereld ineens te klein.

 • Dirk

    Zo 14 april Zondag 14 april

  @ Cindy , wacht maar af die rekening ligt straks wel degelijk bij de inwoners maar daar hoor je ze nog niet over , maar ja t kan niet op met geld over de balk smijten hier in almere .

 • Cindy

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Het is egocentrisch dat de gemeente zijn zin doordrukt en dadelijk de rekening bij de burger neer legd.

 • Ben

    Zo 14 april Zondag 14 april

  Deze reactie geeft wel aan hoe kleingeestig de anti floriade colonne is: ' ik was tegen omdat mijn(!) camping weg moest' Egocentrisch noemen we dat!

 • Max

    Za 13 april Zaterdag 13 april

  Wat een pracht locatie gaat dit worden. Familie heel veel succes gewenst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert