Raadsleden zien verbouwing Bosbad wel zitten

EMMELOORD • Ma 15 april 2019 | 23:42 • Maandag 15 april 2019 | 23:42

Raadsleden in Noordoostpolder staan open voor een flinke verbouwing van zwembad het Bosbad in Emmeloord. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering over het zwembad. Het bad is verouderd en moet gerenoveerd worden. De vraag is alleen: hoe?

Om daar antwoord op te krijgen, heeft het college van burgemeester en wethouders vier scenario's voorgesteld aan de raad, namelijk: een opknapbeurt (3.6 miljoen euro), een grondige renovatie (10.3 miljoen euro), nieuwbouw (10.7 miljoen euro) of een golfslagbad (13.8 miljoen euro).

Wat het college betreft, blijft het vanwege de kosten bij een opknapbeurt. Van raadsleden mag de renovatie wel wat uitgebreider. Zij willen daarom dat het college ook gaat kijken naar de mogelijkheden van nieuwbouw, plus de opties om meer recreatie in het bad te verwerken.

Bioscoop
Deze wens heeft het Bosbad zelf ook. Directeur Marcel Jagersma is dan ook blij dat de raadsleden open staan voor een uitgebreide verbouwing. Jagersma heeft zelf ook al wat ideeën: "Bijvoorbeeld een drive-in bioscoop in het zwembad of zwemdisco's. Ook het banenzwemmen dat nu booming is zouden we meer kunnen faciliteren", vertelt de directeur.

Of zijn wensen vervuld worden, zal nog moeten blijken. Eerst wordt er achter de schermen onderzocht wat financieel mogelijk is voor het zwembad. Daarna komen de raadsleden weer bij elkaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Harry

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Misschien eerst eens vaker open gooien, bad is maar beperkt beschikbaar voor recreanten

  reageer
 • Winter

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Wie van deze raadsleden heeft ervaring met het succesvol exploiteren van een zwembad dan wel een andere recreatie voorziening? Misschien is het verstandiger een commerciële partij te betrekken bij het doorontwikkelen van het zwembad, voordat we opgescheept zitten met een kostbare gedachtespinsel van een politicus zonder dat hier vraag naar is (DRIVE IN BIOSCOOP!?!?).

  reageer
 • Martijn

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  De raadsleden hebben er net zoveel ervaring mee als de wethouders.

 • Pieter

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Een met A. Laat het college haar licht eens opsteken over hoe ze dat in Joure hebben aangepakt. Situatie was vergelijkbaar.

  reageer
 • A.

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Als je meer mensen wilt trekken moet het meer acticiteiten hebben, glijbanen, waterspeel partijen, zeg maar het tropische paradijs idee, daarmee trek je mensen hier naartoe. Zie ook de verbouwing van Swimfun in Joure.

  reageer
 • Beans

    Di 16 april Dinsdag 16 april

  Moeten we niet starten met een gebruiker onderzoek, om te kijken hoe zwemmers hierover denken? Dat is wellicht nog veel interessanter om te weten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert