Raadsleden zien verbouwing Bosbad wel zitten

EMMELOORD • Ma 15 april 2019 | 23:42 • Maandag 15 april 2019 | 23:42

Raadsleden in Noordoostpolder staan open voor een flinke verbouwing van zwembad het Bosbad in Emmeloord. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering over het zwembad. Het bad is verouderd en moet gerenoveerd worden. De vraag is alleen: hoe?

Om daar antwoord op te krijgen, heeft het college van burgemeester en wethouders vier scenario's voorgesteld aan de raad, namelijk: een opknapbeurt (3.6 miljoen euro), een grondige renovatie (10.3 miljoen euro), nieuwbouw (10.7 miljoen euro) of een golfslagbad (13.8 miljoen euro).

Wat het college betreft, blijft het vanwege de kosten bij een opknapbeurt. Van raadsleden mag de renovatie wel wat uitgebreider. Zij willen daarom dat het college ook gaat kijken naar de mogelijkheden van nieuwbouw, plus de opties om meer recreatie in het bad te verwerken.

Bioscoop
Deze wens heeft het Bosbad zelf ook. Directeur Marcel Jagersma is dan ook blij dat de raadsleden open staan voor een uitgebreide verbouwing. Jagersma heeft zelf ook al wat ideeën: "Bijvoorbeeld een drive-in bioscoop in het zwembad of zwemdisco's. Ook het banenzwemmen dat nu booming is zouden we meer kunnen faciliteren", vertelt de directeur.

Of zijn wensen vervuld worden, zal nog moeten blijken. Eerst wordt er achter de schermen onderzocht wat financieel mogelijk is voor het zwembad. Daarna komen de raadsleden weer bij elkaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel