Re-integratieproject Bataviawerf is 'te duur'

LELYSTAD • Za 20 april 2019 | 10:23 • Zaterdag 20 april 2019 | 10:23

Het re-integratietraject op de Bataviawerf is volgens het Lelystadse college van burgemeester en wethouders te duur en levert te weinig op. Daarom wordt aan de raad voorgesteld de subsidie af te bouwen.

Wethouder John van den Heuvel laat weten dat de Bataviawerf één van de locaties is waar mensen worden begeleid naar een vaste baan. Maar volgens hem stromen er te weinig Lelystedelingen uit en daardoor zijn de kosten te hoog. En er zijn andere re-integratieplekken waar de gemeente minder geld kwijt is om meer mensen te laten uitstromen naar regulier werk.

Bezuinigen
Volgens Van den Heuvel biedt het stapsgewijs afbouwen van de subsidie de mogelijkheid om voor de begeleiders op zoek te gaan naar andere banen. Batavialand, waar de werf onder valt, kan pas na Pasen reageren als directeur Jan Vriezen weer aanwezig is.

Over de periode 2020-2023 gaat het om een besparing van 750.000 euro. De gemeente moet de komende 4 jaar 4 miljoen euro bezuinigen en zegt dat voortzetting van deze bijdrage 'niet verstandig lijkt'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel