Celstraf voor bedreigingen en mishandelingen

DRONTEN • Wo 24 april 2019 | 16:17 • Woensdag 24 april 2019 | 16:17

Een man uit Dronten heeft woensdag 7 maanden cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk gekregen voor vier mishandelingen, drie bedreigingen en een vernieling. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat hij zich in een kliniek laat behandelen voor zijn psychische problemen.

De man heeft op 3 januari in Dronten geprobeerd het huis van zijn zoon binnen te dringen. Hij sloeg de zijruit van de woning in, waarna de zoon zijn angstige kinderen boven in veiligheid bracht. Een buurman wist te voorkomen dat de verdachte de woning binnen kon komen, maar moest dat bekopen met een klap met een fietsketting tegen zijn hoofd.

Vorig jaar kregen ook een taxichauffeur en een man in een shoarmazaak klappen van de Drontenaar. Hij gaf in verhoren aan dat het elf maanden per jaar goed met hem gaat. Die ene maand dat het slecht gaat, loopt hij rond met 'kwade gedachten', zoals hij het verwoordde.

De man mag van de rechtbank in Lelystad geen contact opnemen met zijn slachtoffers. De celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel