3D-zebrapad moet gevaarlijke verkeerssituatie verbeteren

DRONTEN • Do 25 april 2019 | 21:55 • Donderdag 25 april 2019 | 21:55

De oversteekplaats bij De Oeverloper en De Zate in Dronten wordt aangepast. Het zebrapad wordt dusdanig geschilderd, dat het een 3D-effect geeft. Dat heeft wethouder Irene Korting (VVD) toegezegd na vragen van de ChristenUnie. De wethouder verwacht dat dit gaat leiden tot een hogere attentiewaarde voor automobilisten.

Uit een peiling die Omroep Flevoland eerder hield bleek dat de voetgangersoversteekplaats bij De Oeverloper als onveilig wordt ervaren. Volgens buurtbewoners zouden automobilisten het bestaande zebrapad structureel negeren waardoor voetgangers bijna van hun sokken worden gereden.

Fluoriserende paal
Wethouder Korting antwoordde dat bij de politie geen ongevallen bekend zijn op dit zebrapad. Toch heeft de gemeente inmiddels een extra fluoriserende paal geplaatst om aandacht te vragen voor overstekende voetgangers. Ook wil de wethouder dat er gekeken wordt naar de hoogte van de bestaande verkeersdrempel.

Het is nog niet bekend wanneer de aanleg van het 3D-zebrapad start, maar Korting wil hier de komende maanden mee aan de slag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel