Koningsnacht Almere met 11 aanhoudingen

ALMERE • Vr 26 april 2019 | 23:14 • Vrijdag 26 april 2019 | 23:14

In het centrum van Almere Stad is vrijdagavond en -nacht veel politie op de been geweest. Burgemeester Franc Weerwind vreesde voor vechtpartijen op Koningsavond tussen rivaliserende jongeren. Weerwind besloot daarom het Forum, het gebied daar omheen en het gebied rond station Almere Centrum aan te wijzen als 'veiligheidsrisicogebied'. Daardoor was er de mogelijkheid voor de politie om preventief te fouilleren.

In de eerste instantie zou de aanwijzing als risicogebied duren van 19.00 uur tot middernacht, maar omdat het lang onrustig bleef in het centrum is dit verlengd tot 02.00 uur. De politie heeft inmiddels 11 aanhoudingen verricht, waarvan 9 in het kader van de Wet wapens en munitie en 2 voor opruiing . Bij de eerste aanhoudingen ging het volgens de NOS om drie gewapende tieners van 15, 17 en 18 jaar oud. Op beelden is te zien dat de jongelui een schroevendraaier bij zich hebben.

De burgemeester nam het besluit naar aanleiding van signalen op sociale media die de afgelopen dagen rondgingen. Hierin riepen twee groepen jongeren uit Almere en Lelystad elkaar op om 'oude vetes' uit te vechten bij KFC. Bovendien zouden ook wapens meegenomen worden.

Op het plein voor de bioscoop en KFC en rond het station was veel politie aanwezig. Ook waren er enkele busjes van de Mobiele Eenheid. Op verschillende plekken in het stadshart stonden matrixborden waarop stond dat er preventief werd gefouilleerd. De politie kon personen fouilleren zonder dat een concrete verdenking bestaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel