Natuurorganisaties willen sluiting vaargeul Reevediep

DRONTEN • Ma 29 april 2019 | 19:55 • Maandag 29 april 2019 | 19:55

Natuurvereniging IJsseldelta en Werkgroep Zwartendijk uit Kampen willen dat de vaargeul Reevediep verboden terrein wordt voor boten. Beide organisaties hebben hun verzoek voor sluiting ingediend bij de Raad van State. Dat meldt RTV Oost.

De nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer werd eerder dit jaar geopend voor schepen. Maar de twee organisaties stellen dat de scheepvaart zeldzame vogelsoorten schaadt, zoals de grote karekiet en de roerdomp.

Doorgaande route
De natuurorganisaties vragen niet om een volledige sluiting van de vaargeul, maar om de laatste 150 meter. Sluiting van dat deel zou betekenen dat de doorgaande route van de IJssel naar Drontermeer verdwenen is.

Tegenstanders vragen om het varen over het Reevediep onmiddellijk een halt toe te roepen. De 'voorlopige voorziening' laat een paar weken op zich wachten. De definitieve uitspraak van de Raad van State wordt verwacht in het najaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel