Vaargeul Reevediep mag open blijven

DRONTEN • Ma 20 mei 2019 | 17:02 • Maandag 20 mei 2019 | 17:02

De vaarverbinding tussen het Reevediep en het Drontermeer bij Dronten kan voorlopig open blijven. RTV Oost meldt dat dit maandag door de Raad van State is bepaald.

De provincie Overijssel stelde de nieuwe vaarroute vorige maand open voor de pleziervaart, maar twee natuurorganisaties willen dat een deel ervan verboden terrein wordt. De vaargeul loopt zo'n 150 meter door beschermd natuurgebied. Scheepvaart op die plek zou tijdens het broedseizoen zeldzame vogelsoorten schaden, zoals de grote karekiet en de roerdomp.

De Raad van State denkt dat dit meevalt met de verstoring. Volgens een ecoloog is langs de betwiste vaarroute het riet hoog genoeg en de begroeiing ook voldoende dicht. De Raad van State is niet bang dat het recreatieve gebruik van de vaargeul tot verstoring zal leiden.

Tegen de openstelling van de vaarverbinding loopt een bodemprocedure, waarover de Raad van State pas later uitspraak doet. Tot het zover is, mag de vaarverbinding open blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel