Gemeente vindt jachthaven bij Urkersluis haalbaar

URK • Di 30 april 2019 | 22:32 • Dinsdag 30 april 2019 | 22:32

In de buurt van bedrijventerrein Lemsterhoek op Urk kan een nieuwe jachthaven komen. Dat concludeert de gemeente na onderzoek door een gespecialiseerd adviesbureau.

Het initiatief voor de nieuwe haven komt van de eigenaren van bootjes, die nu nog in de Urkervaart liggen. Deze bootjes moeten daar van de provincie weg, De eigenaren kwamen daarop met een voorstel voor een nieuwe haven in de buurt van de Urkersluis. De gemeente denkt dat dit plan vanuit 'technisch en nautisch perspectief' haalbaar is. Ook wordt verwacht dat de haven zichzelf financieel draaiend kan houden.

Voor de aanleg van de haven is nog wel de medewerking van de provincie nodig. Op de plek van de geplande haven moet in de nabije toekomst de oeverbekleding vervangen worden. Door deze werkzaamheden eerder uit te voeren, zouden gemeente en provincie allebei geld kunnen besparen. Bij Urk zijn op dit moment al twee andere jachthavens: de gemeentelijke buitenhaven en WSV De Zuiderzee bij het Keteldiep.

De plannen voor de jachthaven komen maandag aan de orde tijdens een commissievergadering. Dan zal ook bekeken worden welke van een aantal varianten de meeste geschikte is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel