Tweede verdachte opgepakt voor dode in woning

LELYSTAD • Wo 1 mei 2019 | 14:31 • Woensdag 1 mei 2019 | 14:31

De politie heeft woensdagmiddag een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de dode die is gevonden in een woning aan de Rode Klif in Lelystad. Het gaat om een 35-jarige Almeerder. Maandag werd in de zaak al een 48-jarige man uit Lelystad opgepakt.

De politie heeft woensdag opnieuw onderzoek gedaan in het appartement waar het slachtoffer zondag werd gevonden. Forensisch rechercheurs keken rond in de woning in gebouw Het Rode Klif en waren ook op het balkon te zien.

Over de achtergronden van verdachte en slachtoffer en een mogelijk motief, willen de politie en het Openbaar Ministerie in het kader van het onderzoek nog niets zeggen.

De politie is bezig met een buurtonderzoek. Uit sectie is woensdag gebleken dat het slachtoffer daadwerkelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Volgens de politie is de man zeer waarschijnlijk al in het weekend van vrijdag 19 op zondag 21 april overleden. Dit zou betekenen dat het slachtoffer ongeveer een week dood in het appartement heeft gelegen.

Donderdag wordt bepaald of de eerder opgepakte 48-jarige verdachte langer vast blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel