Kamerleden willen opheldering dodelijk misdrijf Rode Klif

LELYSTAD • Wo 1 mei 2019 | 16:08 • Woensdag 1 mei 2019 | 16:08

De PvdA en de VVD in de Tweede Kamer willen dat minister Sander Dekker met een feitenrelaas komt rond de zaak van de gedode man in Het Rode Klif in Lelystad.

Volgens de Kamerleden Attje Kuiken (PvdA) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) is er vermoedelijk een tbs-er bij de zaak betrokken. De Kamerleden baseren zich op een artikel in De Telegraaf. De minister van Rechtsbescherming wordt gevraagd om zo snel mogelijk per brief te reageren.

Een 72-jarige bewoner van Het Rode Klif werd zondag dood in zijn appartement gevonden. Volgens de politie is de man door een misdrijf om het leven gekomen. In de zaak zijn inmiddels twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 48-jarige Lelystedeling en een 35-jarige Almeerder.

Politie en Openbaar Ministerie wilden woensdag niets over een eventuele tbs-achtergrond van deze verdachten zeggen. Volgens De Telegraaf wil minister Dekker niks over de zaak zeggen zolang er onderzoek naar wordt gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel