Minister noemt berichten over zaak Rode Klif verontrustend

LELYSTAD • Do 2 mei 2019 | 17:41 • Donderdag 2 mei 2019 | 17:41

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker noemt de berichten over het dodelijke misdrijf aan de Rode Klif in Lelystad verontrustend. Hij doet dit in zijn reactie aan de Kamerleden Attje Kuiken (PvdA) en Jeroen van Wijngaarden (VVD).

De beide Kamerleden vroegen eerder deze week om opheldering, nadat zij in de Telegraaf lazen dat er vermoedelijk een tbs-er bij de Lelystadse zaak betrokken is. Inmiddels schrijft die krant dat zowel de beide opgepakte verdachten in de zaak als het slachtoffer een tbs-achtergrond hebben.

De minister zegt goed te begrijpen dat de Lelystadse zaak vragen oproept. Volgens hem is het belangrijk dat eerst goed wordt uitgezocht wat er precies is gebeurd. De betrokken instanties doen daar volgens de minister op dit moment onderzoek naar. Verder is het strafrechtelijk onderzoek in volle gang. Zodra daar meer over te melden is, zullen het openbaar ministerie en de politie dat volgens de minister doen.

Minister Dekker belooft de Tweede Kamer op de kortst mogelijke termijn nader te informeren, voor zover het strafrechtelijk onderzoek dat toelaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel