Bevrijdingsdag live in speciale uitzending

ALMERE • Zo 5 mei 2019 | 8:25 • Zondag 5 mei 2019 | 8:25

Omroep Flevoland doet van 12.00 - 13.00 uur live verslag van Bevrijdingsdag in Almere. De Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar plaats in Flevoland, op de Esplanade in Almere. De organisatie van deze nationale viering is in handen van de provincie Flevoland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Flevoland.

Om 13.00 uur ontsteekt minister-president Mark Rutte het bevrijdingsvuur, bijgestaan door de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, commissaris van de Koning Leen Verbeek en de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet. Daarnaast zullen andere hoogwaardigheidsbekleders acte de présence geven, zoals de ambassadeurs van Duitsland en België en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Zij wonen voorafgaand aan het festival onder meer een lezing bij van auteur en journaliste Eva Vriend en een voorstelling van het Almeerse theatergezelschap BonteHond.

Sfeerreportages
Voorafgaand aan het ontsteken van het Bevrijdingsvuur zendt Omroep Flevoland (sfeer)reportages vanuit Almere vanaf het festivalterrein en het culturele centrum KAF in Almere Stad te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel