Concrete plannen voor nieuwe jachthaven Haddock

ALMERE • Di 14 mei 2019 | 19:37 • Dinsdag 14 mei 2019 | 19:37

Voormalig eigenaar Philippe van Thiel van jachthaven Haddock in Almere is bezig een nieuwe jachthaven te realiseren. Hij heeft daarvoor plannen bij de gemeente ingediend.

Haddock moest weg van de plek waar het al 32 jaar zit. Dat heeft te maken met de komst van de Floriade. In april is het terrein overgedragen aan de gemeente.

Een adviesbureau zoekt uit of in Almere behoefte is aan nieuwe ligplaatsen voor boten. "Dat weet ik wel zeker", zegt Van Thiel. Hij benadrukt dat overal in de stad boten aangemeerd liggen langs de grachten. "Die kunnen allemaal een plek krijgen in de nieuwe jachthaven." Het adviesbureau kijk ook naar de beste locatie. Of de Noorderplassen in beeld is, kon Van Thiel niet zeggen. Volgens hem staan alle opties nog open.

Scheepswerf aangekocht
Inmiddels heeft Van Thiel een stuk grond aangekocht aan de Damsluisweg op industrieterrein de Vaart. Daar gaat de ondernemer een scheepswerf voor botenopslag bouwen. Met een architect wordt gekeken hoe die eruit moet gaan zien.

Belangrijk is volgens Van Thiel dat zowel de jachthaven als de scheepswerf energieneutraal worden. Op de werf moet een recycleperron komen. Daar kunnen schepen worden afgebroken voor hergebruik. "Dat doe ik vanuit het oogmerk dat Almere een growing green city is", zegt Van Thiel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (9)

 • Kick

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Hee clair,

  we weten inmiddels allemaal dat je voor de camping werkt. Zoals je kan lezen is het probleem wat is veroorzaakt door de Floriade. Dat betekend dus niet dat zomaar overal een camping en jachthaven kan plaatsen. En ja de kosten van de verhuizing is opgebracht door de bewoners van almere !! Een dankje wel zou gepast zijn. En de kosten die je noemt hebben we trouwens allemaal, ik krijg ook geen gratis huis, jullie wel.

  Verder leuk te vermelden dat tinke fokkers al meteen bij de start van een camping in ,19 of 2000 nog wat! naar het schateiland wou, dat mocht toen niet omdat het de bestemming dagrecreatie had.

  reageer
 • Jos

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Clair, je snapt werkelijk niet waar je over praat. Het kasteel en de grond is in het verleden gekocht door een particulier. De gemeente kan hier dus niets mee.
  Haddock hoefde niet weg, maar koos daar zelf voor in ruil voor geld
  Als de camping akkoord gaat met 5 miljoen euro voor een verhuizing is de gemeente tot niets meer verplicht. Ze mogen blij zijn dat de gemeente nog bemiddeld heeft met een nieuwe locatie. Zelfde geldt voor wok restaurant Atlantis.

 • Clair

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Nee kick ik werk niet bij de camping. Ik kom op voor deze ondernemers, omdat deze mensen al meer dan 25 jaar hun bedrijf daar hebben gehad. De gemeente is nu eenmaal verplicht om vervangende ruimte te zoeken. De gemeente wil nu eenmaal hun terrein hebben dus staat daar iets tegenover. Hoe zou u het vinden als uw bedrijf weg zou moeten voor een veredelde woonwijk de Floriade? Denk niet dat u daar blij mee zou zijn. De gemeente doet maar en daar gaat het om. Ik snap niet waarom ze het terrein niet hebben genomen waar het kasteel staat. Dan hadden deze bedrijven gewoon daar kunnen blijven en er bij betrokken worden. Op de camping overnachten bijvoorbeeld. Dat terrein ligt nu alleen maar te verpauperen.

 • Jos

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die Clair weet van wanten!

 • Jos

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Foutje redactie: Haddock moest niet weg, maar wilde zelf weg en uitgekocht worden.

  reageer
 • Jos

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Onzin Mia, ik heb de stukken gelezen van de rechtzaak, jij blijkbaar niet en loopt nu te roepen zonder kennis.

 • Mia

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Foutje Jos, Haddock wilde niet weg maar pastte niet meer in de plannen van de gemeente en de Floriade waardoor ze genoodzaakt waren om daar weg te gaan.

 • Michelle

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  De Plas is helemaal niet vol. Nooit geweest. Zou leuk zijn als er beetje meer leven komt. Gezellig.

  reageer
 • As

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Wat een stelletje azijn druppelaars daar bij de Noorderplassen, volgens mij vergeten de bewoners dat de natuur ook voor hun woning heeft moeten wijken maar daar hoor je ze niet over

  reageer
 • Kick

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Hee Rick, leuk dat je regels kent, echter dar betekend niet dat mensen dat dan ook niet doen. Verder is er door de gratis aangelegde camping al door de burgemeester besloten een geld beschikbaar te stellen voor handhaving. Almere moet investeren in zijn bewoners en natuur niet in ondernemers die door de Floriade in problemen komen.

  reageer
 • Rick

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Met jouw argumentatie ben je snel klaar. Er hoeven geen wegen aangelegd te worden want men rijdt toch te hard. nieuwe winkel openen hoeft ook niet meer, er wordt toch gestolen. Ppffffff

 • Clair

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  He Cick, dus de ondernemers die daar al meer dan 25 jaar daar zaten op het Floriadeterrein mogen nu oprotten met hun bedrijf. Nee dat is lekker makkelijk gezegd, dat zijn ook Almeerse burgers.

 • Clair

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Gratis aangelegde camping? Denk het niet. De gemeente wilde de camping weg hebben dus zijn zij verplicht voor vervangende ruimte. Denk jij dat ze niets hoeven te betalen? Denk het wel, wat denk je van grondhuur, water en elektriciteit en onderhoud? Van dat geld wat ze heeft gekregen moet ze haar hele camping weer van opbouwen. Of denk je dat dit gratis wordt gedaan.

 • laat alle reacties zien
 • Hans

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die Philippe is totaal krankjorum geworden. En zijn plannen in Almere haven dan? Paar maar op. Voordat je het weet zijn je 5 miljoen op.

  reageer
 • Ongelofelijk

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Dit is dus de rotzooi die de Floriade veroorzaakt. Bewoners van de Noorderplassen werden eerst al geconfronteerd met de aanleg van een camping (inderdaad: kaalslag natuur) en nu is vervolgens de heer Van Thiel die meent dat er ook nog wel een extra jachthaven op de Noorderplassen kan worden gepropt. Het getuigt werkelijk van een grenzenloze arrogantie. Zijn probleem meent hij nu het probleem van de inwoners van de Noorderplassen te mogen gaan maken. Doodleuk word er dan ook nog opgemerkt dat er dan ook zeker nog wel ruimte is voor bootjes die in grachten liggen. Hoe brutaal wil je het hebben? Hoe serieus neem je jezelf als gemeente nog als je zelfs maar overweegt om hieraan tegemoet te komen, wetende dat de Lepelaarsplassen (liggend tegen de Noorderplassen) een NATUURgebied is. Daar horen bezoekers te genieten van de natuur en de rust. Dan zit je niet te wachten op het geluid van voorbij racende jetski's en speedboten en het gelal van teveel zuipende campinggasten.

  reageer
 • Jo Wolde

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Waar nu de woonwijk aan de Noorderplassen staat kon je vroeger genieten van de natuur en de rust!

 • Freek 3

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Naast hef feit dat je een hoop aannames doet die bewijsbaar onwaar zijn. Kom eens met een oplossing. Waar dan wel?

 • Ron

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Roeptoeteren noemen we dit ongefundeerde en niet op feiten gebaseerde geblaat.

 • Jerry

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Het zijn geen zuipende campinggasten. Het zijn jonge gezinnen en oudere mensen. Er worden daar geen jongeren zonder ouders toegelaten. Belachelijke opmerking.

 • Rick

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Ben je wel op de hoogte van de regels? Met hoge snelheid varen mag niet. S avonds moet het op de camping stil zijn. Dus niet zo tendieus praten, baseer je op feiten. En het is niet zijn probleem, er zijn heel veel mensen die een boot hebben of willen hebben en daar is een ligplaats voor nodig. Almere heeft als waterstad zelf afgesproken dat er 5000!! Ligplaatsen moeten zijn in Almere, dus bereid je vast maar voor ....

 • Kick

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Het is zoooo jammer van die mooie noorderplassen, eerst die camping. (een grote kaalslag) en nu die nog meer bootjes en boten jetskies waterskie en andere ellende. Jammer van de natuur..

  reageer
 • Joy

    Do 16 mei Donderdag 16 mei

  Zoooo jammer, eerst die woonwijk.
  Jammer van de natuur.
  Dag Kick.

 • Jerry

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die KAALSLAG die u zo noemt, moet nog verder worden aan geplant. Niet oordelen over iets wat nog bezig is met opbouwen.

 • Freek 3

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Die kaalslag had toch wel gekomen. Jetskies en waterskie? Hoezo? En of een bootje nu op de ene of andere plek ligt? En natuur ? Noorderplassen is gewoon woonwijk aan een plas .... moeten we dan maar die huizen slopen?

 • Rick

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Philip, ik hoop dat je een mooie plek krijgt aan de Noorderplassen! En de bewoners van de appartementen die moeten niet zo zeuren, die willen niets, enkel zeuren! Zo kan het met de camping en wat kleine horeca een mooi recreatiegebied worden waar Almere ook behoefte aan heeft.

  reageer
 • Jerry

    Wo 15 mei Woensdag 15 mei

  Helaas Kenzoinai. We zijn nu eenmaal een stad aan het water. Mensen moeten hun boten toch kwijt kunnen. Ik woon liever bij een plezierhaven dan bij een vliegveld.

 • Kenzoinai

    Di 14 mei Dinsdag 14 mei

  Geen behoefte daar.zal je bedoelen. Hij heeft daar niks te zoeken en zeker niks toe te voegen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert