Afscheid nemen van jachthaven Haddock

ALMERE • Di 30 april 2019 | 10:43 • Dinsdag 30 april 2019 | 10:43

Een zware dag voor ondernemer Philippe van Thiel. Zijn watersportbedrijf Haddock in Almere is helemaal leeggehaald. Dinsdag draagt hij de panden, waar hij ruim 32 jaar een jachthaven en restaurant met zalen uitbaatte, over aan de gemeente. Zijn onderneming met een jachthaven moet wijken voor de Floriade in 2022.

Voor Van Thiel is het 'alsof je je eigen kind verraadt'. Hij vindt het moeilijk om door te laten dringen dat het echt afgelopen is. Tijdens het inpakken de laatste weken kwamen alle mooie herinneringen die hij er beleefde weer boven. "Het was voor mij een magische plek." Het laatste dat hij straks uit het pand weghaalt is een schilderij van een kapitein op een zeilschip. "Ik vind het toepasselijk dat die er tot het allerlaatste moment hangt."

''Het was voor mij een magische plek.''

— Philippe van Thiel, Jachthaven Haddock

De ondernemer heeft lange tijd aangevochten dat hij zijn jachthaven moest sluiten en heeft hierover lang gestreden met de gemeente. Uiteindelijk legde hij zich erbij neer en heeft zij zich voor een onbekend bedrag laten uitkopen. "Het is goed zo." Van Thiel verwacht dat de gemeente de panden binnen een paar maanden zal slopen.

In de jachthaven mogen overigens tot 1 oktober nog wel boten liggen. De booteigenaren hebben tot die datum gekregen om een nieuwe aanlegplaats te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel