Inbrekers De Erven werden ingerekend dankzij 'mobeye'

EMMELOORD • Wo 15 mei 2019 | 7:07 • Woensdag 15 mei 2019 | 7:07

Twee Almeerders die in januari werden opgepakt na een inbraak in de Emmeloordse wijk De Erven, liepen tegen de lamp dankzij een zogenoemde mobeye. Dat bleek tijdens de rechtszaak tegen het tweetal.

Een mobeye is een nieuw soort stil alarm dat zonder ingewikkelde installatie onopvallend in een woning kan worden geplaatst. Bij verdachte bewegingen seint het apparaat automatisch de politie in of stuurt het berichten naar andere ingestelde telefoonnummers. Verschillende woningen in Noordoostpolder zijn uitgerust met een mobeye.

Hond en helikopter
Bij de inbraak in De Erven was de politie in januari dankzij dit apparaat snel bij de woning. Agenten zagen drie inbrekers wegvluchten. Na een zoektocht in de wijk konden met de hulp van een hond en een helikopter twee verdachten worden ingerekend.

De Almeerders van 19 en 22 jaar oud kregen dinsdag respectievelijk vijf maanden cel en vier maanden jeugddetentie opgelegd voor de inbraak. Uit de woning in De Erven werd een klein bedrag aan Zweedse Kronen gestolen. De verdachten hadden dit geld op zak toen ze werden opgepakt. De 22-jarige is berecht volgens het jeugdstrafrecht, omdat hij sociaal emotioneel jonger overkomt dan zijn kalenderleeftijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel