Stille tocht voor slachtoffers onopgeloste moorden

ALMERE • Do 16 mei 2019 | 9:19 • Donderdag 16 mei 2019 | 9:19

Nabestaanden van slachtoffers van onopgeloste moorden in Nederland houden op 1 juni een stille tocht op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

De tocht wordt georganiseerd door de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers die landelijk aandacht wil vragen voor moorden waarvan de daders nooit zijn gepakt. Volgens de initiatiefnemers gaat het om meer dan 1000 moorden.

Het thema van de tocht is 'Zwijgen over moord blijft ongehoord'. Voorafgaand aan de stille tocht wordt nabestaanden gevraagd een brief te schrijven aan de moordenaar. Op deze manier hopen ze personen te bereiken die mogelijk iets weten over de moord, maar daarover zwijgen. De hoop is dat deze personen zich alsnog melden bij de politie.

Omdat de stille tocht in een natuurgebied wordt gehouden, wordt de deelnemers nadrukkelijk verzocht om geen brandende kaarsen mee te nemen. Wel kunnen nabestaanden foto's en borden van slachtoffers meenemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel