Naam verdachte dodelijke schietpartij bekendgemaakt

ALMERE • Wo 22 mei 2019 | 16:05 • Woensdag 22 mei 2019 | 16:05

De politie heeft woensdag de naam en een foto gepubliceerd van een man die afgelopen zaterdag in Amsterdam een 25-jarige Almeerder zou hebben doodgeschoten. Het gaat om de 20-jarige Erxinio Luntungan uit Amsterdam.

Dinsdag werd al bekend dat de politie de identiteit van de vermoedelijke schutter kende. Hij werd toen opgeroepen zich binnen een dag te melden. Omdat de verdachte dit niet heeft gedaan, is in overleg met het Openbaar Ministerie nu zijn identiteit bekendgemaakt.

Het 25-jarige slachtoffer werd neergeschoten in een parkeergarage aan de Amstelstraat in Amsterdam. Aanleiding voor het geweld was volgens Het Parool een ruzie om een parkeerkaart.

Na het schietincident werden zaterdag al snel vier mensen aangehouden, drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22. De vier zaten in een auto die er na het schietincident vandoor was gegaan. De vermoedelijke schutter was daar niet bij.

Van de vier eerder opgepakte verdachten zit alleen de 21-jarige Amsterdammer nog vast. De rest is naar huis gestuurd, maar blijft verdacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel