Naam verdachte dodelijke schietpartij bekendgemaakt

ALMERE • Wo 22 mei 2019 | 16:05 • Woensdag 22 mei 2019 | 16:05

De politie heeft woensdag de naam en een foto gepubliceerd van een man die afgelopen zaterdag in Amsterdam een 25-jarige Almeerder zou hebben doodgeschoten. Het gaat om de 20-jarige Erxinio Luntungan uit Amsterdam.

Dinsdag werd al bekend dat de politie de identiteit van de vermoedelijke schutter kende. Hij werd toen opgeroepen zich binnen een dag te melden. Omdat de verdachte dit niet heeft gedaan, is in overleg met het Openbaar Ministerie nu zijn identiteit bekendgemaakt.

Het 25-jarige slachtoffer werd neergeschoten in een parkeergarage aan de Amstelstraat in Amsterdam. Aanleiding voor het geweld was volgens Het Parool een ruzie om een parkeerkaart.

Na het schietincident werden zaterdag al snel vier mensen aangehouden, drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22. De vier zaten in een auto die er na het schietincident vandoor was gegaan. De vermoedelijke schutter was daar niet bij.

Van de vier eerder opgepakte verdachten zit alleen de 21-jarige Amsterdammer nog vast. De rest is naar huis gestuurd, maar blijft verdacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • zinnig

    Do 23 mei Donderdag 23 mei

  Erxinio Luntungan uit Amsterdam, die op jonge leeftijd (hij is nu pas 20 jaar, hoe jong was hij dan al bij zijn eerste criminele activiteiten) al met de politie in aanraking kwam en op vrije voeten was in afwachting van een strafzaak. Wanneer houden we nu eens op met die gasten vrij te laten? Gewoon vast houden en daar laten afwachten wat de strafeis wordt!
  Die gevangenis in Almere weer open en wetgeving aanpassen.

  reageer
 • Gebruiker

    Do 23 mei Donderdag 23 mei

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Dr. Jake

    Do 23 mei Donderdag 23 mei

  En daarom “boreaal” en “homepathische verdunning” want het zijn steeds meer dit soort mensen die gezocht (en veroodeelt ) worden terwijl ze maar een klein(er) percentage van de bevolking uitmaken.

  reageer
 • Henk

    Wo 22 mei Woensdag 22 mei

  Wat een loser, wel zo stoer om ruzie te zoeken en iemand dood te schieten maar niet het lef hebben daar verantwoordelijkheid voor te nemen. De advocaat gaat straks voor vrijspraak want hij heeft het niet gedaan maar........als hij het niet gedaan heeft kan hij zich nu ook melden dus....... advocaat heeft geen grond meer en hij zal veroordeeld worden omdat.....hij het wel gedaan heeft. Dus wat hij stoer maar te bang om zich te melden,

  reageer
 • Michael

    Wo 22 mei Woensdag 22 mei

  Nederland is echt een zwak land geworden. Wapen trekken om niks! Wanneer staan we op? Echt hele zware straffen geven. Wapens worden zo ook echt in een slecht daglicht gebracht terwijl het de mensen achter de wapens zijn voor een parkeerkaartje man man man.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gebruiker

    Wo 22 mei Woensdag 22 mei

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Gebruiker

    Wo 22 mei Woensdag 22 mei

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert