Nieuw diertje gevonden bij soortenzoekdag

ALMERE • Wo 22 mei 2019 | 22:09 • Woensdag 22 mei 2019 | 22:09

In het Almeerse Lumièrepark is tijdens de soortenzoekdag een voor Flevoland nog onbekende diersoort gevonden. Het gaat om een springstaart, een primitieve geleedpotige van nog geen 2 mm groot met de naam Sminthurinus niger.

In totaal werden er meer dan 250 soorten gevonden, waarvan 98 insecten. Die varieerden van de groene distelschildpadtor en het schaakbordlieveheersbeestje tot de lieveling en het spuugbeestje.

Vrijwilliger André van den Berg is verbaasd over de vondst van de Sminthurinus niger, die alleen een soort vork onder zijn lijf heeft waarmee hij zichzelf kan lanceren bij gevaar. "Het is opmerkelijk dat een beestje dat niet kan vliegen en nauwelijks kan lopen zich toch gevestigd heeft in de nieuwste stad van Nederland."

De jaarlijkse zoekdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Flevoland, Vogel- en Natuurwacht en de gemeente Almere. De zoekdag is een onderdeel van de Almeerse week van het insect, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel