Historische Catalina deze week definitief weg

LELYSTAD • Ma 27 mei 2019 | 6:46 • Maandag 27 mei 2019 | 6:46

Het historische watervliegtuig Catalina verlaat Nederland deze week definitief. Woensdag vertrekt het toestel vanaf de luchthaven Lelystad voor een lange vlucht naar New Smyrna in de Amerikaanse staat Florida.

Het historische watervliegtuig staat al jaren in Lelystad. Meerdere partijen hebben geprobeerd om de laatste vliegende Catalina voor Nederland te behouden, maar dat is niet gelukt. De eigenaren konden de lasten van het toestel niet meer dragen. Het watervliegtuig is daarom verkocht aan de Amerikaanse Colllings Foundation.

De Catalina heeft eerder deze maand al twee afscheidsvluchten gemaakt. De oversteek naar Amerika wordt met een aantal tussenstops gemaakt. De Nederlandse bemanning vliegt via Den Helder naar Schotland en daarna gaat de reis via IJsland, Groenland en Canada. De overtocht zal, afhankelijk van het weer, acht tot tien dagen duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel