Stadhuispenning voor Jan Gras

LELYSTAD • Wo 29 mei 2019 | 17:31 • Woensdag 29 mei 2019 | 17:31

Jan Gras heeft bij zijn afscheidsfeest van de Agora in Lelystad de stadhuispenning gekregen. Gras heeft als directeur en programmeur elf jaar bij het theater gewerkt en gaat nu met pensioen. Hij kreeg de stadhuispenning als blijk van waardering voor zijn inzet als directeur van de Agora en als cultureel ambassadeur van Lelystad.

In de jaren dat Jan Gras werkte bij de Agora heeft hij er volgens de gemeente alles aan gedaan om de Agora als kunstenpodium neer te zetten. Daardoor kwamen artiesten en gezelschappen die nog nooit in Lelystad waren geweest naar de stad toe. De gevarieerde programmering zorgde voor een toename in het theaterbezoek. Ook zette hij zich in om het theater toegankelijker te maken en startte hij samenwerkingen op.

Jan Gras heeft vanaf het begin meegewerkt aan Sint voor ieder Kind. Dat is een initiatief om kinderen die het thuis niet breed hebben, een fijne Sinterklaas te bezorgen met een cadeautje en een voorstelling in de Agora. Op deze manier komen kinderen, voor wie dat op een andere manier niet is weggelegd, ook in aanraking met cultuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel