Oordeel Brussel over Airport komt later

LELYSTAD • Wo 29 mei 2019 | 16:35 • Woensdag 29 mei 2019 | 16:35

De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om de nieuwe plannen van het kabinet voor de luchthaven Lelystad te beoordelen. Deze maand zou Brussel met een reactie komen maar dat lukt niet, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer.

Lelystad moet vakantievluchten van Schiphol overnemen. Het kabinet wil geen zelfstandige groei van Lelystad. Dat is ook de wens van de Tweede Kamer. De Europese Commissie ging daar echter niet mee akkoord. Daarom stuurde Van Nieuwenhuizen in maart een nieuw voorstel naar de Commissie.

In het nieuwe plan staat dat vliegmaatschappijen die verhuizen van Schiphol naar Lelystad voorrang krijgen bij de verdeling van de eerste 25.000 starts en landingen op Lelystad. Ook mag vanaf Lelystad overal naartoe worden gevlogen. In het eerste voorstel mocht er alleen op vakantiebestemmingen worden gevlogen.

Er is veel verzet tegen de uitbreiding van Lelystad uit vrees voor geluidsoverlast. De nieuwe luchthaven moet volgend jaar open gaan. De opening is al twee keer uitgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel