"Zang op Hemelvaart maakt doorstart"

FLEVOLAND • Vr 31 mei 2019 | 12:01 • Vrijdag 31 mei 2019 | 12:01

Afgelopen donderdag zou voor de laatste keer Zang op Hemelvaart zijn gehouden, maar een aantal Urkers wil een doorstart maken met het evenement.

Jacob Hoekstra van Mannenzang op Urk vond het jammer toen hij hoorde dat het evenement voor de laatste keer georganiseerd werd. "We hebben met het mannenkoor de hoofden bij elkaar gestoken en besloten dat wij het dan gaan organiseren. Het zou jammer zijn als het anders verloren zou gaan."

Het Urker koor Crescendo had hetzelfde idee. Hoekstra: "We hoorden dat zij er ook mee bezig waren, dus toen hebben we contact met ze gezocht en overlegd hoe we dat samen gaan doen. Dat er volgend jaar iets komt is zeker".

Werd het evenement dit jaar nog gehouden in een sporthal, volgend jaar wil Hoekstra het in de kerk houden. "Vanwege de akoestiek en de beschikbaarheid van instrumenten", vertelt hij. Vanwege het aantal zitplaatsen wordt gekeken naar de Ichthuskerk en de Bethelkerk. Dit jaar kwamen er namelijk ruim duizend bezoekers op het evenement af.

Inhoudelijk wil Hoekstra niet veel veranderen aan het evenement. "Al zouden we wel iets meer samenzang met de koren willen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel